Observatorium

Parkpodium

van 15-06-2004 t/m 31-12-2012 labels: De Velden, 2004
|


Het eerste park in Vathorst, het Park van de Tijden, heeft sinds 15 juni 2004 een eigen cultureel podium aan de vijver. Het podium is ontworpen door kunstenaarsgroep het Observatorium (Rotterdam).

Het podium is bedoeld als een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het Observatorium heeft met haar ontwerp gekozen voor een multifunctionele plek die ruimte geeft aan bewoners om zelf activiteiten te ontwikkelen. De huiskamer van het park die zowel zaal als bühne is van een theater. Kijken en bekeken worden wisselen elkaar af.

Het voorstel van het Observatorium werd in zijn eenvoud als het meest aansprekende ontwerp beoordeeld. Door de combinatie van de vier vloerplaten met de raamlijsten, die overeenkomen met de parkwoningen, vormt het parkpodium vanuit verschillende gezichtspunten een schakel tussen vijver en de rest van het park.

Achtergrond
Het Park van de Tijden wordt in het ontwerp van Kuiper Compagnons omschreven als een belangrijke identiteitsdrager van Velden 1, een cultureel ankerpunt voor alle groepen bewoners, een buurtpark voor individuele als gemeenschappelijke gebruiken. Het is een lineair groen park omkaderd door parkwoningen. Het thema de tijden wordt opgevat als rituelen van seizoenen. van verleden. heden en toekomst. van natuurelementen. Het park is één van de eerste publieke ontmoetingsplekken van Vathorst. met name voor de buurtbewoners. maar ook als publiekstrekker van potentiële bewoners en andere geïnteresseerden. Aan de rand van de vijver is ruimte voor een podium / ontmoetingsplek. Heijmans Vastgoed bv. schenkt het podium aan de bewoners van de parkwoningen.


Kijk op de kaart voor alle projecten.